Досвід використання ERG-систем у життєвому циклі виготовлення виробу на машинобудівному виробництві

Автор(и)

  • Віталій Вікторович Сухов КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ukraine
  • Богдан Олександрович Корнійчук КПІ ім. Ігоря Сікорського, Ukraine

DOI:

https://doi.org/10.20535/2219-3804212019197611

Ключові слова:

ERP-системи, створення наукоємної продукції, WEB середовище, спеціалізованих систем планування

Анотація

На сучасному етапі інноваційного розвитку машинобудування України авіаційна і ракетно-космічна галузі є рушійними силами, які визначають конкурентоспроможність країни і напрямки в розвитку науки.

         Незважаючи на прогресивність вище зазначених галузей сьогодні їх розвиток далеко не так динамічний, проходить в умовах дефіциту фінансових і людських ресурсів. У зв'язку з цим особу актуальність набуває проблема організації процесу управління ресурсним забезпеченням виробництва наукомісткої продукції.

         Управлінню стратегічними ресурсами присвячено ряд робіт. Їх детальний аналіз показав, що ця проблема вирішується не в достатньому обсязі і не розкриває підходи до вирішення завдання оптимізації ресурсного забезпечення створення наукоємної продукції на різних етапах її життєвого циклу з урахуванням галузевих особливостей і сучасного аналітичного інструментарію, в тому числі з використанням можливостей WEB середовища. Це обґрунтовує необхідність вдосконалення існуючих і розробки нових відповідних методичних інструментів, спрямованих на підвищення ефективності ресурсного забезпечення.

         Одним із найбільш ефективних і менш затратних підходів до вирішення цього питання є використання спеціалізованих систем планування ресурсів підприємства (ERP-систем).

Біографії авторів

Віталій Вікторович Сухов, КПІ ім. Ігоря Сікорського

професор, д.т.н.

Богдан Олександрович Корнійчук, КПІ ім. Ігоря Сікорського

бакалавр

##submission.downloads##

Опубліковано

2019-10-15

Номер

Розділ

Керування